WAAROM MASSAGE?

In zijn algemeenheid geldt dat een massage spieren, pezen en gewrichten soepeler maakt. Elke handgreep geeft een mechanische prikkel die direct werkt op de circulatie van het bloed en lymfevocht.

Uiteenlopende wensen of behoeften, kunnen aanleiding zijn voor een massage. In zijn algemeenheid geldt dat een massage spieren, pezen en gewrichten soepeler maakt. Elke handgreep geeft een mechanische prikkel die direct werkt op de circulatie van het bloed en lymfevocht. Massagegrepen hebben verder een stimulerend effect op de deling van huidcellen en ze voeren overtollig vocht in het onderhuidse bindweefsel af. Afvalstoffen in de spieren worden afgevoerd en verklevingen in de gewrichten worden losgewerkt.Afvoer van afvalstoffen geeft een energiek en vitaal gevoel. Door de ontspanning van het lichaam kunnen klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, stress, spierpijn, gewrichtspijn, rug- en nekklachten als indirect gevolg van massage verminderen.

Massage kan ook op andere aspecten van welzijn gericht zijn. Aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, zelfs een verlangen om aangeraakt te worden, of simpelweg als aangename tijdspassering.


Deep Tissue Massage

De massages die Quality Time massage aanbiedt, vallen in de categorie 'Ontspanningsmassage". Het zijn dus geen sportmassages; hoewel ze vanwege de krachtige techniek ook voor sporters een weldadige vorm van ontspanning bieden.

Wendy en Peter gebruiken vooral de techniek van 'Deep Tissue Massage' - die wij grotendeels toepassen met onze ellebogen en onderarmen (daarom ook wel 'free hands massage' genoemd). Deze techniek geeft een voller en completer gevoel dan wanneer alleen met vingers en duimen wordt gemasseerd.

Het is een massage met een stevige aanpak zonder dat het pijnlijk of ongemakkelijk aanvoelt. De intensiteit van ons krachtgebruik wordt aangepast aan de pijngrens die je zelf aangeeft.


HAPTONOMIE

Naar wens kan ook gewerkt worden met haptonomie. Een zachte, respectvolle aanraking, gericht op het ervaren en bewust worden van je eigen lichaamsgevoel.

In onze samenleving raken we elkaar nog maar weinig aan. Terwijl het toch een heel natuurlijke en basale manier van menselijk contact is. Door dit gemis aan aanraking kan je het contact met je zelf verliezen, een vorm van gevoelsarmoede ervaren. Altijd maar verstandelijk en effectief bezig te moeten zijn, niet in verbinding met je eigen lichamelijkheid, kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten.

Het bewust ervaren van lichamelijk contact en aanraking staat bij haptonomie centraal. Ook is er aandacht voor andere vormen, zoals lichaamshouding en beweging. Tijdens een haptonomische behandeling maken wij -net als bij de massages- lichamelijk contact, door aanraking van bijvoorbeeld je rug, je nek, of je hoofd. Een heel geduldige, zachte manier van aangeraakt worden. Gevoelens die misschien waren weggestopt of geblokkeerd, komen naar boven. 

Dit kan een indringende ervaring bieden; een 'spiegel van het eigen gevoel'. Wij bieden je een veilige en beschermde omgeving om deze gevoelens te erkennen en te verwerken.


Contra indicaties - voorbehoud medische conditie

Contra-indicaties zijn medische redenen; omstandigheden waardoor het beter kan zijn om niet, of op een aangepaste manier, te masseren.

Wanneer één of meerdere van onderstaande situaties op jou van toepassing zijn, dan adviseren wij je om jezelf op dit moment niet (zonder toestemming van een arts) te laten masseren: koorts, infectieziekten (zoals griep en zware verkoudheid), extreme vermoeidheid, besmettelijke huidaandoeningen, eerste drie maanden zwangerschap, trombose, hoge bloeddruk, hartklachten, vaataandoeningen, kanker, spataderen.